אמנות האחסון של שמן זית כתית מעולה לטווח ארוך

אמנות האחסון של שמן זית כתית מעולה לטווח ארוך

במאמר זה נסקור יחד את כל המרכיבים החשובים של התשובה לשאלה:
איך מאחסנים שמן זית כתית מעולה בצורה מיטבית, כדי לוודא ששמן הזית שלנו יישאר רענן ועתיר טעם לאורך זמן?

שמן זית כתית מעולה הוא נוזל זך ויקר ערך. בד”כ יש לו טעם משגע ויתרונות בריאותיים שכבר אין עליהם עוררין. כשזאת הנחת העבודה, ברור לכל למה כדאי לשאוף להאריך את חיי המדף שלו, על-מנת שנוכל להמשיך ליהנות ממעלותיו וממגוון השימושים שלו במטבח, לאורך כמה שיותר זמן.

בחרו מיכל מתאים למשימה

בחירת מיכל שמתאים לאחסון של שמן זית כתית מעולה היא לא פחות מחיונית! אנחנו ממליצים להעדיף מיכל מזכוכית בצבע כהה, או לחילופין, פח שיגן על השמן מפני חשיפה לאור שעלולה לפגום באיכויותיו.

28.00890.00
4.9411.20 ל-100 מ''ל
המלאי אזל
59.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
57.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
59.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל

המיכל שתבחרו צריך להיות אטום לחלוטין לכניסת אוויר, וזאת על-מנת למנוע מגע של חמצן עם שמן הזית שאנחנו מעוניינים לשמר. חמצן הוא הזרז הגדול של תהליך החמצון, שגורם לכך ששמן הזית הופך למעופש ותפל.

וודאו סגירה הרמטית זריזה של מיכל האחסון לאחר השימוש

בבואכם לבחור מיכל אחסון עבור שמן הזית המשובח שלכם חשוב להקפיד על פרט חשוב נוסף – היכולת לסגירה הרמטית, גם לאחר הפתיחה הראשונית והשימוש. סגירה טובה והדוקה של הפקק חשובה מאוד לשמירה על טריות שמן הזית, משום שהיא מפחיתה למינימום את המגע עם האוויר ואת החמצון.
חשוב להקפיד על סגירה זריזה וטובה של מיכל האחסון, לאחר כל פתיחה. ככל שתצליחו להפחית את חשיפת שמן הזית לאוויר – כך יישמרו התכונות והטעמים המשובחים שלו לאורך זמן.

אחסנו את שמן הזית במקום קריר וחשוך

מכירים את המטבחים עם הלוק הכפרי, שבהם תמיד ניצבת תפאורה של כלי מטבח מעץ, צנצנת עם פסטה ובקבוק או שניים של שמן זית?
אנחנו באמת מצטערים להרוס את ההעמדה היפה – אבל ככה בדיוק הורסים שמן זית מצוין!

מטבח עם לוק כפרי ושמן זית מקולקל..
מטבח עם לוק כפרי ושמן זית מקולקל..

כשאתם מאחסנים שמן זית במקום שחשוף לקרני שמש באופן קבוע – שמן הזית לא יחזיק מעמד הרבה זמן.
כדי לשמור על האיכות של שמן זית כתית מעולה – הכרחי להגן עליו מפני אור וחום. לכן, יש לאחסן אותו במקום קריר וחשוך, כמו בתוך ארון מטבח או במזווה. חשיפה מוגברת לאור ולחום מאיצה את תהליך החמצון, וכאמור, מעלימה את טעם השמן הנפלא.

המנעו מתנודות חדות של הטמפרטורה

שינויים חדים בטמפרטורה, במקום בו מאוחסן שמן זית כתית מעולה, עלולים להשפיע על איכותו ולהאיץ את תהליך הריקבון שלו. הקפידו לאחסן את שמן הזית היקר שלכם במקום עם טמפרטורה יציבה. הימנעו מלהניח אותו לצד מקור חום, כמו כיריים או תנור.
זה אולי נראה יפה, כשמגיעים אליכם אורחים ובקבוק שמן הזית היפהפה שהזמנתם ממשק אחיה ניצב על השיש, לצד המלח והפלפל, אבל מומלץ להתאפק ולהימנע. למי שלא מצליח – שימו לעצמכם תזכורת להכניס את שמן הזית חזרה למזווה, מייד כשהאורחים עוזבים..

מה לגבי אחסון בקירור?

אחסון בקירור איננו הכרחי, למרות שהוא עשוי להאריך את חיי המדף של שמן זית כתית מעולה. במידה ואתם בוחרים לאחסן את שמן הזית שלכם בקירור – חשוב להיות מודעים לעובדה שהוא עלול להתגבש ולהתמצק (תלוי כמה נמוך יורדת הטמפרטורה במתקן הקירור שלכם ובעוד מספר גורמים).
במידה ושמן הזית שלכם אכן התגבש – על-מנת להשיב אותו למצבו הנוזלי, תוכלו פשוט להניח לו לחזור חזרה לטמפרטורת החדר הרגילה, לפני השימוש.

בדקו ריקבון או קלקול של שמן הזית מדי פעם

גם שמן זית כתית מעולה שאוחסן כהלכה עלול להתקלקל, עם הזמן. כדי להבטיח שאתם משתמשים בשמן זית טוב וטרי עשו לעצמכם הרגל לבדוק מדי פעם בפעם אם אתם מוצאים את הסימנים הבאים:
ריקבון, טעם רע או תפל, ניחוח לא נעים, שינויים בצבע או בטקסטורת השמן והיווצרות של משקעים בתחתית מיכל האחסון.
אם נתקלתם באחד מהסימנים הללו מומלץ שתיפטרו משארית שמן הזית, כדי להימנע מלהרוס לעצמכם ארוחה שלמה ודשנה.

לסיכום

אמנות האחסון של שמן זית כתית מעולה מורכבת מכמה עקרונות פשוטים וחשובים, שיש לשים לב אליהם, על-מנת לשמור על הטעם הנפלא ועל האיכויות הבריאותיות של שמן הזית לאורך זמן.
ברגע שבחרתם מיקום נכון במטבח (חשוך וקריר), מיכל אחסון מתאים, איטום הרמטי שמונע כניסת חמצן פנימה – כבר עשיתם את רוב העבודה!

לבריאות ובתאבון 😃

28.00890.00
4.9411.20 ל-100 מ''ל
המלאי אזל
59.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
57.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
59.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
בודק...