מצרכים לסלט
- 1 חבילה חסה ליטל ג׳ים / חסה סלנובה,
- 2 יח’ אנדיב מופרדים לעלים
- 5 עלי חרדל
- 10 עלים של נענע
- 10 עלי תרד
- 1 תפוז / אשכולית חתוכים ללא הקליפה
- 5 יח’ בייבי מלפפון חתוכים לחצי
- 3 סלקים בינוניים שטופים טוב (עם הקליפה)
- חופן שקדים קלויים
וויניגרט הדרים:
לטחון במיקסר:
- 1/2 ליטר צ׳ילי מתוק
- 1/2 ליטר מיץ תפוזים סחוט
- כף דבש
- 1 לימון סחוט
- צרור כוסברה קצוצה
- לזלף מלמעלה בהילוך איתי תוך כדי טחינה חצי כוס שמן קנולה, חצי כוס שמן זית קורנייקי ומלח.
SALE
₪40.00 – ₪620.00
שמן זית כתית מעולה שפוגשים בדרך כלל במעדניות וייחודו בניחוחות ירוקים מודגשים וברמת מרירות וחריפות נכונה. מתאים במיוחד לסלטים ומאכלים על בסיס ירקות ירוקים, ומדגיש טעמים של בשר ודגים.
₪20.00
דבש ישראלי טהור ואיכותי במיוחד מפרחי בר. בעל טעם עשיר, צבע זהוב ומרקם סמיך. 350 גר' 5.71 ₪ ל- 100 גר'
הכנה:
- להניח את הסלקים על מלח גס
- לצלות בתנור על 200 מעלות במשך חצי שעה עד שיתרככו מעט
- לערבב יחד את כל העלים (חסה, אנדיב, חרדל, נענע, תרד, בייבי מלפפון) עם הוויניגרט ולפזר את השקדים והסלקים מלמעלה.
שף: עומרי כהן מסעדת ווסט סייד תל אביב
צילום: עומרי כהן