סלט ירוק בוויניגרט הדרים וכוסברה

סלט ירוק בוויניגרט הדרים וכוסברה

מצרכים לסלט

  • 1 חבילה חסה ליטל ג׳ים / חסה סלנובה,
  • 2 יח' אנדיב מופרדים לעלים
  • 5 עלי חרדל
  • 10 עלים של נענע
  • 10 עלי תרד
  • 1 תפוז / אשכולית חתוכים ללא הקליפה
  • 5 יח' בייבי מלפפון חתוכים לחצי
  • 3 סלקים בינוניים שטופים טוב (עם הקליפה)
  • חופן שקדים קלויים

וויניגרט הדרים:

לטחון במיקסר:

  1. 1/2 ליטר צ׳ילי מתוק
  2. 1/2 ליטר מיץ תפוזים סחוט
  3. כף דבש
  4. 1 לימון סחוט
  5. צרור כוסברה קצוצה
  6. לזלף מלמעלה בהילוך איתי תוך כדי טחינה חצי כוס שמן קנולה, חצי כוס שמן זית קורנייקי ומלח.
47.00670.00

שמן זית כתית מעולה שפוגשים בדרך כלל במעדניות וייחודו בניחוחות ירוקים מודגשים וברמת מרירות וחריפות נכונה. מתאים במיוחד לסלטים ומאכלים על בסיס ירקות ירוקים, ומדגיש טעמים של בשר ודגים.

המלאי אזל
20.00

דבש ישראלי טהור ואיכותי במיוחד מפרחי בר. בעל טעם עשיר, צבע זהוב ומרקם סמיך. 350 גר' 5.71 ₪ ל- 100 גר'

הכנה:

  1. להניח את הסלקים על מלח גס
  2. לצלות בתנור על 200 מעלות במשך חצי שעה עד שיתרככו מעט
  3. לערבב יחד את כל העלים (חסה, אנדיב, חרדל, נענע, תרד, בייבי מלפפון) עם הוויניגרט ולפזר את השקדים והסלקים מלמעלה.

שף: עומרי כהן מסעדת ווסט סייד תל אביב
צילום: עומרי כהן

דילוג לתוכן