בשרי
טבעות סינטה, עלי תבלין, פיצוחים וטפטוף מתוק
מצרכים ל 10 מנות
- 2 קילו סינטה משוישת
- 200 גרם מכל אחד מעשבי התיבול: פטרוזיליה, כוסברה, נענע ובצל ירוק
- 100 גרם מכל אחד מהפיצוחים: קשיו, אגוזי מלך, שקדים
- 1 מיץ מלימון טרי
- 5 כפות שמן זית סורי משק אחיה
- 10 כפות סילאן
- 10 כפות טחינה גולמית
- מלח דק, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- פורסים דק את הסינטה לפרוסות ומשטחים בעזרת פטיש שניצל ומניחים פרוסה לצד פרוסה על גבי ניילון נצמד.
- קוצצים את עשבי התיבול מוסיפים את הפיצוחים קצוצים ומטבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים יחד.
- מניחים על גבי דפי הסינטה את סלט עלי תבלין ובעזרת הנילון הנצמד מגלגלים לרולדה.
- מעבירים למקרר ל- 10 דקות .
- במקביל מערבבים את הסילאן והטחינה
הגשה
בעזרת סכין חדה פורסים את רולדת הסינטה לטבעות בעובי 2 ס"מ
מניחים על צלחת הגשה ומטפטפים מעל את הטחינה סילאן.
בתאבון!
קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי