אוסובוקו טלה

אוסובוקו טלה

מתכון ל 10 סועדים:

  • 10 יחידות אוסובוקו טלה
  • 200 גרם קמח לבן או קמח תפוחי אדמה בפסח
  • 100 סמ"ק שמן זית פיקואל של משק אחיה
  • ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ על 1 ס"מ
  • 3 יח' בצל
  • 2 יח' כרישה
  • 3 יח' גזר
  • 1 יח' סלרי אמריקאי
  • 1 יח' שורש סלרי
  • 1 יח' שורש פטרוזיליה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי כוס יין אדום
  • 2 ליטר מרק עוף
  • פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, מלח  – לפי טעם

שמן זית פיקואל

47.00670.00

שמן זית כתית מעולה, עם ארומה פירותית וטעם עשבוני רענן. מצוין לתיבול ובישול, והכי מתאים לטיגון בזכות אחוזי חומצה אולאית ונוגדי חמצון גבוהים.

מק"ט: אין מידע קטגוריה:
מידע נוסף

אופן ההכנה:

  1. לחמם סיר עם שמן זית עד שיהיה חם מאוד.
  2. לקמח את נתחי האוסובוקו ולטגן אותם עד להשחמה מכל הצדדים. להוציא ולהניח בקערה.
  3. לטגן את הירקות באותו סיר, להוסיף כף רסק עגבניות ולערבב יחד.
  4. לצקת יין אדום ולבחוש עם הירקות, להחזיר את נתחי האוסובוקו לסיר.
  5. לתבל במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
  6. לצקת מרק עוף, עד גובה הבשר והירקות. לכסות את הסיר במכסה (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה)
  7. להרתיח על להבה גבוהה, ולאחר רתיחה להנמיך ללהבה נמוכה לבישול איטי של כ- 3 שעות עם סיר מכוסה (ניתן גם לצלות בתנור בחום של 160 מעלות).

בתאבון…
קרדיט: גולן ישראלי, שף דן אכדיה

דילוג לתוכן