חומוס משאושה

חומוס משאושה

מנת המשאושה של חומוס הארץ עם הרבה שמן זית שום לימון ופלפל חריף!
זו מנה עם החומוס המיוחד שלנו אבל עם תיבול טעמים חזק ומיוחד לחוויה של מנה לא שגרתית.

איך מכינים? אז ככה:

מכינים חומוס רגיל כמו שאתם אוהבים … השריה, בישול, טוחנים בבלנדר (רצוי מהחזקים) מוסיפים את הטחינה שאתם אוהבים באחוז הרצוי, לימון מלח וכל מה שעולה על דעתכם שנותן לכם חומוס כלבבכם.

עכשיו, אחרי שבישלתם את החומוס והגרגרים מוכנים משאירים כמות של גרגרים בצד שלא טוחנים אותם. (הכמות לפי כמה מנות משאושה שאתם רוצים, בערך כוס גרגרים למנה)

להכנת רוטב המשאושה מערבבים:

  1. כף של שום כתוש
  2. כוס אספרסו של לימון טרי סחוט
  3. כף של פלפל שיפקה טחון (כזה שיש בשימורים והולך טוב עם מנת פלאפל)
  4. מוסיפים את הרוטב שהכנתם למנת הגרגרים החמים! (חייב להיות חם מהסיר) מוסיפים כוס אספרסו של טחינה גולמית איכותית ומערבבים וקצת מועכים!
  5. על זה מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה כף של חומוס מהחומוס הטחון והמוכן ועל זה עוד כחצי כוס מיץ לימון טרי .
  6. פותחים חומוס בשכבה דקה על צלחת ומסדרים את התערובת באמצע כך שתישאר תעלה יפה ורחבה מסביב לתערובת המשאושה . ולמה צריך את התעלה היפה הזו ?
  7. לסיום וזה חשוב מוסיפים בנדיבות שמן זית איכותי! השמן חייב להיות איכותי ואני מעדיף את זן הקורנייקי של משק אחיה שלטעמי משלים את המנה פיקס!
  8. מגישים חם עם פיתה חמה וטרייה.

בתאבון

קרדיט: שף אייל קורן חומוס הארץ

לרכישת שמן הזית של משק אחיה:

דילוג לתוכן