SALE
לחברי מועדון בלבד - מיכל נירוסטה 250 מ"ל ב-60 ₪ עד לתאריך 30.9.24
₪70.00
יצא לך לחשוב פעם על שלל השימושים השונים שאפשר לעשות בשמן זית? ללא צל של ספק, מדובר באחד המרכיבים הכי ורסטיליים במטבח! יש דרכים שונות ומגוונות להכנת מאכלים באמצעות הנוזל הזהוב הנפלא הזה.
מכיוון שדרכי ההכנה והעבודה עם שמן זית במטבח באמת רבות – חילקנו את הסקירה לשני חלקים – לפניך חלק א’.
הדרך הטובה ביותר ליהנות מהטעם המיוחד של שמן זית כתית מעולה היא פשוט להשתמש בו כמו שהוא, הישר מן הבקבוק ובטמפרטורת החדר. מכיוון ששמן הזית עתיר בטעמים אין צורך ביותר מכמה טיפות כדי להבליט את הטעמים, כמעט בכל מאכל שתבחרו: בין אם זה טפטוף רנדומלי של שמן זית על גבי עגבניות טריות, שזה עתה נפרסו ונבזק עליהן מלח גס, או מעל הסטייק החם, שרק יצא מהגריל.
שמן זית איכותי הוא מרכיב חשוב בהכנת רטבים טעימים לסלט. כשמדובר על תיבול בסיסי, פשוט וטעים לסלט, ההמלצה שלנו היא להתחיל בהזלפה של שמן הזית על הירקות החתוכים, ורק לאחר מכן להוסיף לימון (או חומץ), מלח ופלפל. יש אנשים שמעדיפים להוסיף קודם כל את המרכיבים החומציים (לימון/חומץ) ורק אח”כ את שמן הזית. אנחנו מזמינים אתכם לנסות פעם כך ופעם בסדר הפוך, ולגלות את ההבדל הגדול שנוצר בטעם! מה שלא יהיה, הרטבים שנכין עם שמן זית יוסיפו לטעם, למרקם ולהנאה הקולינרית.
יש כמה סוגים שונים של מרינדות, חלקן מבוססות חומציות (מיץ לימון או יין) או עשבי תיבול, ואחרות מבוססות על שמן. כל המרינדות באשר הן מעניקות טעמים נוספים לבשר, עוף או דגים, והן מצליחות לעשות זאת לא רק משום שהן עוטפות את החלק החיצוני של המזון, אלא משום שאט אט, בתהליך ההשרייה, הן גם חודרות פנימה, לתוכו. כשבוחרים להשתמש דווקא בשמן זית להשרייה הזאת (בין אם למרינדת בשר, דגים, או כל דבר אחר) החדירה של השמן פנימה מתרחשת בקלות יתרה.
מתכונים רבים מתחילים בטיגון קל של בצל קצוץ ושום במעט שמן זית בתוך מחבת, מעל להבה בינונית. כל המטבח מתמלא מייד בניחוחות נפלאים של בישול, למרות שבקושי התחלנו לבשל.
שמן זית מתאים במיוחד מטבעו לטיגון, וזאת בשל היותו פי 4 או פי 5 עמיד יותר לחום, בהשוואה לשמני בישול אחרים, או לחמאה. אפשר לחמם שמן זית לטמפרטורות די גבוהות, מבלי שיעלה עשן ויישרף.
סיבה טובה נוספת להשתמש בשמן זית לטיגון היא שתזדקקו לפחות שמן בהכנה, משום שנפח השמן עולה כשהוא מתחמם. שמן זית הוא שמן מושלם לטיגון, משום שבניגוד לשמני בישול אחרים, הוא עוטף את המזון, ולא נספג בו כ”כ מהר. מסיבה זו תקבלו, די בקלות, ציפוי פריך, מקורמל וטעים לכל מה שתטגנו. אותו ציפוי של שמן הזית “כולא” את הטעם הטבעי של המאכלים, ובמידה ומדובר בשמן זית כתית מעולה – ניתן אף לסנן ולהשתמש בו שוב.
זה אולי נשמע מעט תמוה, אבל אפייה עם שמן זית היא סוד שמתגלגל כבר מאות שנים. שמן הזית מעניק לעוגות ועוגיות מרקם קליל, כמעט מרחף, ואפשר להשתמש בו בביטחון להכנת קינוחים, כתחליף לחמאה או לשמנים אחרים.
ישנם שפים שסבורים שלשמן זית כתית מעולה יש טעם דומיננטי מדי, שעלול להתערב בטעם הסופי הרצוי. שפים אחרים חושבים שאפייה באמצעות שמן זית דווקא מעניקה מימד נוסף לקינוח או למאפה. במידה ואתם חוששים מדומיננטיות של שמן הזית, אנחנו במשק אחיה ממליצים להשתמש בשמן זית זני מסוג קורנייקי, שנחשב לבעל טעם מאוזן ורמת מרירות וחריפות נכונה.
על-מנת לאפות או להכין קינוח עם שמן זית תצטרכו לעדכן את כמות השמן שיחליף את החמאה במתכון. האמת היא שזה די פשוט, זכרו זאת כך:
משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה.
כלומר, במקום כל 100 גרם חמאה צריך 85 גרם שמן (יוצא בין 1/3 ל- 1/2 כוס).
קל להבין את הכיוון – שמן זית הוא אחד הרכיבים השימושיים ביותר במטבח שלכם. שווה להכיר את המגוון הגדול, משום שהוא עשוי לפתוח בפניכם עולם שלם של אפשרויות קולינריות מלהיבות, שיתכן שכלל לא ידעתם שקיימות.
בחלק ב’ של המאמר נסקור שימושים מתקדמים יותר בשמן זית במטבח, כמו למשל: שימור מזון, יצירת תחליב (אמולסיה), הקפצה, טיגון קל עם צלייה ועוד.
שיהיה בתיאבון!
הרשמו עכשיו (בחינם) למועדון הלקוחות של משק אחיה! ותיהנו מ...
15 ₪ מתנה
ברכישה של מעל ל-200 ₪. המתנה תחכה לכם בעמוד התשלום, ברכישה הראשונה בלבד
מבצעים בלעדיים
אל תדאגו, נעדכן אתכם שלא תפספסו
הטבת יום הולדת (בקרוב...)
שתשלח אליכם למייל
תודה שהמתנתם. שמן ראשית המסיק כבר איתנו : )
כל השמן שנמכר החודש באתר הוא ראשית המסיק.
בימים אלו אנו מסיימים את סינון משקעי השמן החדש ונתחיל לספק לכם שמן זית איכותי וטרי.
בהדרגתיות נתחיל למכור את כל הזנים - שמן הבית, סורי, ארבקינה, פיקואל ואחרון אחרון חביב הקורנייקי.
מוזמנים להיכנס לאתר ולהזמין כרגיל את השמן אליו אתם רגילים או להעיז ולהזמין בנוסף זן חדש שתרצו להתנסות בו
השמן ישלח אליכם במהלך החודש
שתהיה לכולנו שנת שמן זית חדשה ומוצלחת עם קולינריה משובחת
שלכם, משק אחיה