לינגוויני אלי אוליו קונפי ארטישוק, תרד ועשבי תיבול

לינגוויני אלי אוליו קונפי ארטישוק, תרד ועשבי תיבול

מצרכים:

  • חצי חב׳ פסטה לינגוויני יבש באיכות גבוהה
  • 4 יח׳ ארטישוק טרי קלוף
  • חצי חב׳ עלי בייבי תרד
  • פטרוזיליה קצוצה
  • פרמז'ן (לא חובה)

מצרכים לקונפי ארטישוק:

הוראות הכנה – קונפי ארטישוק:

  1. לנקות את הארטישוק היטב ולהעביר לסיר קטן
  2. לכסות בשמן זית ויין לבן, להוסיף שום, זרעי כוסברה, פלפל אנגלי, שתי כפות חומץ בן יין לבן, מלח, פלפל שאטה, עלי מרווה, עלי זעתר ולבשל על להבה נמוכה.
  3. לכסות עם נייר אפייה צמוד ולהמשיך לבשל על רתיחה עדינה מאד כשעה או עד שהארטישוקים מתרככים.
  4. לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן
  5. לחצות את הארטישוקים ולצרוב אותם על מחבת רחבה משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  6. להוסיף שום טרי פרוס, שלוש כפות שמן זית, עלי מרווה ואורגנו טריים, מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל שאטה (לפי דרגת החריפות הרצויה). להוסיף פנימה את הפסטה ואת עלי התרד ולערבב בהקפצה, להוסיף עלי פטרוזיליה קצוצה, להגיש ולאכול מיד.
  7. מומלץ לגרד גבינת פרמז׳ן מעל המנה.

לרכישת שמן הזית של משק אחיה:

 

קרדיט: נדב אלבז, קפה רימון
תמונות: נדב אלבז, קפה רימון

דילוג לתוכן