כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים

מוצרים:

  • 1.8-2 ק"ג כתף מספר 5 
  • 2 בצלים חתכים לרבעים
  • 10 שיני שום חצויות
  • שורש סלרי חתוך גס
  • שורש פטרוזיליה חתוך גס
  • 1/2 כוס שמן זית משק אחיה
  • 200 גר ערמונים קלופים בוואקום
  • 12 בצלים קטנים קלופים 
  • 2 כפות סילאן 

אופן ההכנה:

  1. בסיר כבר ורחב צורבים היטב את הבשר בשמן זית מכל הכיוונים, מתבלים במלח ופלפל.
  2. מוסיפים את ירקות השורש, יוצקים מים לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מכניסים לתנור ואופים על 180 מעלות כשעתיים וחצי.
  3. מקררים היטב את הבשר, פורסים לפרוסות דקות, מסדרים על מגש. מסננים את הנוזלים 
  4. מרתיחים את הנוזל עד לצמצום לחצי, יוצקים על הבשר מוסיפים את הערמונים הבצלים וסילאן ואופים בתנור כ 30 דק עד לחריכת הבצל ומגישים 
דילוג לתוכן