טרטר בר ים (סשימי) בשמן זית עם סלט ים תיכוני

טרטר בר ים עם סלט ים תיכוני

מומלץ לצפות בסרטון המדגים את הכנת המנה

מצרכים (לכ-4 מנות):

  • 240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
  • 20 גרם שמן זית קורנייקי של משק אחיה, פירותי וארומטי עם חריפות נעימה
  • 4 מלפפון מיני / 1 מלפפון פרוס דק
  • 4 עגבניות שרי חצויות
  • 4 צנוניות פרוסות דק
  • 4 פרחי כרובית פרוסים לפרוסות
  • 1 בצל סגול – חתוך לפרוסות דקות
  • 1/2 לימון
  • 1 כף עירית קצוצה
  • מעט עלי טימין קצוצים – ללא הגבעול
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • מיץ מליים אחד
  • 1 כף שומשום קלוי
  • פלפל חריף – לא חובה
47.00670.00

שמן זית כתית מעולה שפוגשים בדרך כלל במעדניות וייחודו בניחוחות ירוקים מודגשים וברמת מרירות וחריפות נכונה. מתאים במיוחד לסלטים ומאכלים על בסיס ירקות ירוקים, ומדגיש טעמים של בשר ודגים.

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.
  2. במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.
  3. מערבבים את הירקות החתוכים בקערת נירוסטה ומוסיפים לימון, שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.
  4. מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.
  5. מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים. אפשר להוסיף כמה פרוסות של פלפל חריף.

בתיאבון!

שף: דוד ביטון

דילוג לתוכן