פולנטה תירס לבן טרי עם שמן זית

פולנטה תירס

מומלץ לצפות בסרטון המדגים את הכנת המנה

מצרכים (לכ-4 מנות):

  • 4 קלחים של תירס לבן טרי
  • 20 מ”ל שמן זית מסוג פיקואל של משק אחיה
  • 1 חבילת פטריות שימג’י
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • גבעולי טימין, מרווה
  • להגשה: גבינת פרמז’ן מגורדת
  • עירית קצוצה
43.00670.00

שמן זית כתית מעולה, עם ארומה פירותית וטעם עשבוני רענן. מצוין לתיבול ובישול, והכי מתאים לטיגון בזכות אחוזי חומצה אולאית ונוגדי חמצון גבוהים.

אופן ההכנה :

  1. מרתיחים מים בסיר.
    בעזרת סכין מפרידים את גרעיני התירס ומרתיחים אותם למשך כ- 10 דקות.
  2. מסננים את המים ושומרים אותם. טוחנים את התירס עם מעט מנוזלי הבישול ומכניסים למעבד מזון. תחילה בעוצמה בינונית ולאחר מכן בעוצמה חזקה עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים במסננת למניעת גושים. לקראת סוף הטחינה יוצקים את שמן הזית פנימה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
  3. מסננים את הפולנטה במסננת.
  4. שוטפים היטב את הפטריות וקוטמים את החלק התחתון. חולטים את הפטריות במים רותחים למשך 3-4 דקות ומסננים.
  5. לוקחים קסרול שחומם מראש ומוסיפים שמן זית, גבעולי טימין, מרווה ואת ראשי פטריות שימג’י. מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים קלות על האש.
  6. להגשה, יוצקים ממחית הפולטנה לצלחת הגשה, שמים 2-3 כפות מהפטריות המוקפצות למעלה, ניתן לפזר פרמז’ן ולהזליף מעט כמה נגיעות של שמן זית. ניתן לקשט עם עירית קצוצה.

בתיאבון!

שף: דוד ביטון

דילוג לתוכן