מאפה אוזני המן מלוחות טבעוני

אזני המן מלוחים של אולגה טוכשר

הבלוגרית הטבעונית אולגה טוכשר עם מתכון לחג הפורים

מרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס”מ:

לבצק:

  • 500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח / קמח כוסמין
  • 8 גרם (1 כף שטוחה) שמרים יבשים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית של משק אחיה
  • 250 מ”ל (1 כוס + 1 כף) מים פושרים
  • 1 כפית מלח

למלית:

להברשה:

לחצו להזמנה ממגוון הממרחים של משק אחיה

ממרח עגבניות מיובשות 200 גר’

19.00
9.50 ל-100 גר'

ממרח קטיפתי מחומרי גלם טריים ומקומיים, המכיל עגבניות טריות, עגבניות מיובשות וכמות נדיבה במיוחד של שמן זית כתית מעולה של משק אחיה. מתאים לכריכים, לתיבול וכבסיס לרוטבי עגבניות.
ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל, כולסטרול וחומרים משמרים

מק"ט: 4162 קטגוריה:
מידע נוסף

ממרח זעתר מדברי בשמן זית 190 גר’

19.00
10.00 ל-100 גר'

ממרח זעתר מדברי ישראלי עם שמן זית כתית מעולה ‘משק אחיה’, לתיבול ממרחים, למריחה על לחם או קרקר, כמטבל המוגש לשולחן או סתם ככה בכיף לאכילה בכפית.
ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל, כולסטרול וחומרים משמרים

מק"ט: 4164 קטגוריה:
מידע נוסף

שמן הבית

28.00890.00
4.9411.20 ל-100 מ''ל

שמן זית כתית מעולה של משק אחיה מיועד לאנשים שמעריכים איכות. השמן מורכב מבלנד של זני ברנע וסורי, היוצר טעם מורגש, אך מעודן, שמתאים במיוחד לחך הישראלי ומשמש לכל סוגי התיבול והבישול.

מק"ט: אין מידע קטגוריה:
מידע נוסף

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים ולשים במהירות נמוכה 7-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מדפנות הקערה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המלית: מפוררים את הטופו לקערה, מוסיפים ממרח לפי הטעם ומערבבים (אפשר לחלק את הטופו לשני חלקים שווים ולערבב בנפרד עם שני הממרחים).
  4. מעבירים את הבצק שתפח על משטח העבודה, לשים כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-12-14 חלקים שווים (אצלי כל חתיכה במשקל 60 גרם).
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  6. מרדדים כל חלק בצק לעיגול בקוטר כ-10 ס”מ, מניחים במרכז כפית גדושה מהמלית, מרטיבים קלות את קצוות העיגול וסוגרים לצורה משולשת של אוזן המן. מדביקים ומהדקים היטב את הפינות כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. ממשיכים באותה צורה עם יתר הבצק והמלית.
  7. מסדרים את אוזני ההמן בצפיפות בתוך התבנית. משחקים עם המשולשים כדי שיהיו כמה שיותר צמודים זה לזה.
  8. מברישים את המאפה בשמן זית ואופים 25-30 דקות להשחמה יפה.
  9. מוציאים את המאפה מהתנור, מצננים כמה דקות ומגישים.

קרדיט: אולגה טוכשר (המרכיב הסודי: www.markivsodi.co.il)

28.00890.00
4.9411.20 ל-100 מ''ל
ללא חומרים משמרים
19.00
9.50 ל-100 גר'
ללא חומרים משמרים
19.00
10.00 ל-100 גר'
בודק...