בצלים ממולאים בשר ברוטב מתקתק

בצלים ממולאים בשר - משק אחיה

מתכון שיסדר לכם את ארוחת ליל הסדר

רכיבים:

  • 6 בצלים גדולים
  • חצי קילו בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה
  • 6 שיני שום
  • 2 תפוחי אדמה
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות סילאן משק אחיה
  • כפית בהרט

לרוטב:

אופן ההכנה:

  1. את הבצלים יש לקלף, לחתוך את החלק העליון והחלק התחתון ולעשות חריץ אמצע כך שהעלים יוכלו להפתח.
  2. יש לבשל במים למשך חצי שעה.
לחצו להזמנת פח 5 ליטר שמן זית קורנייקי

למילוי-

  1. יש לקצוץ בצל, שום ופטרוזיליה ולהוסיף לבשר
  2. לגרד תפוח אדמה ולהוסיף לתערובת
  3. לתבל במלח, פלפל, בהרט וסילאן.
  4. לערבב היטב.

להרכבה-

  1. לשמן תבנית בשמן זית שיכסה את שטח פני התבנית בשכבה דקה.
  2. להפריד את שכבות הבצל אחת מהשנייה.
  3. למלא בכל עלה כף מתערובת הבשר ולסגור את הבצל בגלגול ככל שניתן
  4. להניח את הבצל בתבנית וכך למלא את התבנית בבצלים ממולאים.
  5. בקערה לערבב כוס מים עם 3 כפות סילאן, כף סוכר חום, רבע כוס שמן זית – משק אחיה, חצי כפית קינמון מלח ופלפל ולבזוק מעל הבצלים.
  6. לכסות את התבנית ולאפות למשך שעה על 180 מעלות למשך שעה. לאחר שעה להסיר את הכיסוי ולהשחים את הבצלים.

קרדיט: אלינור רחמים

לחצו להזמנת פח 5 ליטר שמן זית קורנייקי
14.90

100% תמרים טבעי. 4.25 ₪ ל 100 גר'

40.00635.00

שמן זית כתית מעולה שפוגשים בדרך כלל במעדניות וייחודו בניחוחות ירוקים מודגשים וברמת מרירות וחריפות נכונה. מתאים במיוחד לסלטים ומאכלים על בסיס ירקות ירוקים, ומדגיש טעמים של בשר ודגים.

דילוג לתוכן