חומוס

הוראות הכנה ל-4 מנות יפות של חומוס

מרכיבים:

אופציונלי: חתיכה קטנה של פלפל חריף ירוק קצוץ
אופציות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה, פפריקה מתוקה, ביצה קשה פרוסה

שמן זית סורי

43.00670.00

שמן זית כתית מעולה לאנשים שאוהבים שמן זית אותנטי וחזק. השידוך המושלם לחומוס, סלטים ומאכלים בהם רוצים להרגיש היטב את שמן הזית המשובח של משק אחיה.

מק"ט: אין מידע קטגוריה: תגית:
מידע נוסף

טחינה אתיופית

19.0032.00

טחינה אתיופית אמיתית שניצחה בטעימה עיוורת את מותגי הטחינה המוכרים בישראל. עשויה 100% שומשום אתיופי מזן חומרה.

מק"ט: אין מידע קטגוריה: תגית:
מידע נוסף

אופן ההכנה:

  1. לשטוף את החומוס המושרה היטב, לכסות במים ולהביא לרתיחה.
  2. להסיר עם כף את הקצף ולבשל עד שהחומוס רך מאוד מאוד אבל לא מתפורר. ניתן להוסיף חצי כפית סודה לשתייה כדי לזרז את תהליך הבישול.
  3. אין להוסיף מלח למי הבישול! המלח מעכב את התרככות הגרגירים.
  4. לסנן את גרגירי החומוס ולשמור את מי הבישול.
  5. להוציא כ 400 גרם מהחומוס המבושל שישמש להכנת טחינה, והשאר לשמור לקישוט המנה.
  6. לתת לגרגירים להצטנן לחלוטין, ואז להכניס למעבד מזון. להוסיף שמן זית, שום, לימון, טחינה, את הפלפל החריף אם רוצים, ומלח. לעבד את כל המרכיבים למחית כמה שיותר חלקה אך סמיכה.
  7. תוך כדי טחינה, להוסיף מים ממי הבישול עד שמגיעים לסמיכות הרצויה (ירושלמים אוהבים חומוס חלק וקטיפתי שאפשר לאכול עם מזלג בלי שייזל, אבל כל אחד יחליט מה הוא אוהב).
  8. לתקן תיבול עם מלח או עוד לימון ולהגיש מייד עם הגרגירים השלמים ועם זילוף נדיב של שמן זית סורי של משק אחיה, ועם התוספות והקישוטים שאוהבים, פיתה חמה או רבעי בצל טרי.

קרדיט: שף משה בסון, מסעדת אקליפטוס

דילוג לתוכן