דג בתנור

2- 4 מנות, לפי גודל הדג

מרכיבים:

  • דג שלם ואיכותי מסוג דניס, לברק, בר ים או כל דג אחר שאוהבים! יש לבקש דג מנוקה היטב מקשקשים
  • חצי צרור כוסברה טרייה, קצוצה
  • שלוש כפות שמן זית ארבקינה – משק אחיה
  • שתי שיני שום קצוץ
  • כף סומק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופציונאלי: שניים עד ארבע תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק, מורתחים במי מלח עד להתרככות ומסוננים

שמן זית ארבקינה

43.00670.00

שמן זית כתית מעולה, פירותי וארומטי, והעדין מבין זני השמן. בעל טקסטורה קלילה וטעם ניטרלי. מצוין לשתייה, תיבול, בישול ואפייה.

מק"ט: אין מידע קטגוריה: תגית:
מידע נוסף

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות ולהכין מגש גדול לתנור שיכול להכיל את הדג
  2. לחרוץ את הדג 3 -4 פעמים משני הצדדים
  3. לערבב כך מהשמן עם הכוסברה, שום, סומק, מלח ופלפל ולמלא את חלל הבטן של הדג.
  4. ליצור מצע לדג מתפוחי אדמה שתובלו בכף שמן זית ומלח ופלפל.
  5. להניח את הדג בזהירות על תפוחי האדמה ולהבריש היטב בשמן הזית.
  6. לצלות את הדג בתנור עד לעשייה (בין 20 דקות לחצי שעה, תלוי בגודל הדג).
  7. להגיש מייד.

קרדיט: שף משה בסון, מסעדת אקליפטוס

דילוג לתוכן