קונפי בר ים בשמן זית סורי עם רוטב איולי

קונפי בר ים עם רוטב איולי

מומלץ לצפות בסרטון המדגים את הכנת המנה

מצרכים (לכ-4 מנות):

  • 4 נתחים של בר ים עם העור – כ- 100 גרם כל אחד
  • 200 מ"ל שמן זית סורי של משק אחיה, חזק זיתי וחריף. עם הרבה נוכחות.
  • 1 עלה מרווה
  • חופן עלי טימין
  • 4 שיני שום שלמות
  • 1 שומר
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • קורט פלפל חריף
  • קורט מלח
51.00670.00

שמן זית כתית מעולה לאנשים שאוהבים שמן זית אותנטי וחזק. השידוך המושלם לחומוס, סלטים ומאכלים בהם רוצים להרגיש היטב את שמן הזית המשובח של משק אחיה.

לרוטב איולי:

  • 2 חלמון ביצה
  • 100 מ"ל שמן זית סורי של משק אחיה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות גדושות חרדל
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • מיץ מחצי ליים
  • קורט מלח
  • פלפל שחור
  • שומר
  • בצל חתוך

חשוב להצטייד עם מדחום כדי להבטיח חימום נכון של השמן

אופן ההכנה :

  1. מערבבים בסיר את השמן עם שיני השום, מוסיפים את המרווה והטימין, את הפלפל החריף ומביאים לטמפ' של כ- 130 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הדגים בתוך הסיר כשהם מכוסים בשמן הזית ומבשלים למשך כ- 4 דקות.
  3. להכנת רוטב האיולי: יוצקים לקערת ערבוב את החלמון, שן שום קצוצה, חרדל, חומץ תפוחים והליים. יוצקים לאט לאט את שמן הזית בזליגה איטית תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה. מוסיפים מעט מלח ופלפל.
  4. בסיר עם מים רותחים שמים את השומר למשך 15-10 דקות. פורסים את השומר לארבע פרוסות ומעבירים למחבת חמה לצריבה עם שמן זית משני הצדדים ומעט בצל קצוץ להעשרת טעם השומר.
  5. להגשה, מניחים דג בכל צלחת, מורידים את העור, מסדרים לצידו פרוסת שומר, בצל, מרווה וטימין שבושלו, שיני שום, יוצקים מעל כף מרוטב האיולי ומפזרים עלי השומר, אפשר לצקת גם מעט משמן הזית שנותר מבישול הדגים..

בתיאבון!

שף: דוד ביטון

דילוג לתוכן