מרק אפונה חורפי עם בצקניות

מרק אפונה עם בצקניות

מרכיבים ל 5 מנות

  • שקית של 400 גרם אפונה סנפרוסט
  • 2 יחידות בצל לבן פרוס לרצועות
  • 1 כרישה פרוס לרצועות
  • 2 ענפי סלרי
  • 10 עלים של נענע
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 100 גרם קמח
  • 5 כפות מים
  • מלח פלפל
  • ביצה גודל L
  • שמן זית מזן פיקואל – משק אחיה

אופן ההכנה:

  1. בסיר מאדים בשמן זית פיקואל את הבצל עד השחמה
  2. מוסיפים את השום הפרוס מערבבים עד שמריחים את השום
  3. מוסיפים את הכרישה והסלרי ומאדים העל יחד כ-2 דקות
  4. מוסיפים את האפונה ועלי הנענע מטבלים ומערבבים יחד
  5. מוסיפים מים לכיסוי מלא של הירק ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבעבוע חלש.
  6. מבשלים כ-20 דקות, טוחנים בעזרת מוט ריסוק עד קבלת מרקם חלק, בודקים שיש בעבוע חלש.
  7. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם ביצה מים ומלח פלפל עד קבלת מרקם חלק
  8. בעזרת כף מרק בחלקים שונים של הסיר מניחים מבלילת הבצק, אחרי דקה שהבלילה מתגבשת לבצקנית מערבבים קלות עם כף .
  9. מבשלים כ-5 דקות מוזגים לצלחת מרק תחילה את הנוזל ואז מעליו את הבצקניות לסיום מזלפים שמן זית פיקואל ומגישים.

בתאבון!

קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי

/*קוד פלאשי לטופס הרשמה לשידור מידע מועדון לקוחות*/