צמחוני
מרק אפונה חורפי עם בצקניות
מרכיבים ל 5 מנות
- שקית של 400 גרם אפונה סנפרוסט
- 2 יחידות בצל לבן פרוס לרצועות
- 1 כרישה פרוס לרצועות
- 2 ענפי סלרי
- 10 עלים של נענע
- 5 שיני שום פרוסות
- 100 גרם קמח
- 5 כפות מים
- מלח פלפל
- ביצה גודל L
- שמן זית מזן פיקואל – משק אחיה
אופן ההכנה:
- בסיר מאדים בשמן זית פיקואל את הבצל עד השחמה
- מוסיפים את השום הפרוס מערבבים עד שמריחים את השום
- מוסיפים את הכרישה והסלרי ומאדים העל יחד כ-2 דקות
- מוסיפים את האפונה ועלי הנענע מטבלים ומערבבים יחד
- מוסיפים מים לכיסוי מלא של הירק ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבעבוע חלש.
- מבשלים כ-20 דקות, טוחנים בעזרת מוט ריסוק עד קבלת מרקם חלק, בודקים שיש בעבוע חלש.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם ביצה מים ומלח פלפל עד קבלת מרקם חלק
- בעזרת כף מרק בחלקים שונים של הסיר מניחים מבלילת הבצק, אחרי דקה שהבלילה מתגבשת לבצקנית מערבבים קלות עם כף .
- מבשלים כ-5 דקות מוזגים לצלחת מרק תחילה את הנוזל ואז מעליו את הבצקניות לסיום מזלפים שמן זית פיקואל ומגישים.
בתאבון!
קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי


זית ירוק גדול - ללא גלעין 275 גרם

