פלפל שושקה קלוי במילוי לבנה עגבניות מיובשות מוגש עם סלט ירוקים ופיצוחים

פלפל שושקה קלוי במילוי לבנה עגבניות מיובשות מוגש עם סלט ירוקים ופיצוחים

מצרכים ל 10 מנות:

לפלפלים:

  • 10 יחידות פלפל שושקה (עדיפות לפלפל ישר)

למרינדה:

47.00670.00

שמן זית כתית מעולה, פשוט וטעים הנחשב לעדין שמבין שמני הזית ומתגאה בטקסטורה קלילה וטעם ניטרלי. מצוין לתיבול, בישול ואפייה ומתאים לטיגון בזכות אחוזי חומצה אולאית גבוהים.

47.00670.00

שמן זית כתית מעולה, עם ארומה פירותית וטעם עשבוני רענן. מצוין לתיבול ובישול, והכי מתאים לטיגון בזכות אחוזי חומצה אולאית ונוגדי חמצון גבוהים.

למילוי:

לסלט:

  • 10 כפות מיץ לימון טרי
  • 100 גרם פיצוחים שונים קלויים (שקדים, אגוזי מלך, קשיו, צנובר, פקאן)
  • 10 גרם מלח דק
  • 5 גרם פלפל שחור דק

אופן ההכנה:

  1. פלפל שושקה קלוי במילוי לבנה עגבניות מיובשות מוגש עם סלט ירוקים ופיצוחים

    קולים את הפלפלים על אש גלויה עד שהם שחומים, עדיפות לאש חזקה כדי שהפלפל יהיה רק חרוך ולא מבושל. מעבירים לכלי אטום או לשקית ניילון לכ 10 דקות כדי שהפלפלים "יזיעו".

  2. מקלפים את קליפת הפלפלים, לא מתחת למים זורמים כדי שלא יאבדו את טעמם, אם הפלפלים חמים למגע יד אפשר להיעזר בקערה עם מי קרח בצד, ולטבול את הידיים מידי פעם.
  3. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הפלפלים (חשוב שיהיו עדין חמים כדי שיספגו מקסימום מטעמי המרינדה) לפחות לשעה אפשר גם ליום שלם.
  4. מוציאים את הפלפלים. בעזרת סכין יוצרים חריץ קטן בראש הפלפל ודרכו מוציאים את גרעיני הפלפל.
  5. מערבבים את הלבנה עם העגבניות המיובשות ומעבירים לשק זילוף, וממלאים כל פלפל בנפרד .

פלפל שושקה קלוי במילוי לבנה עגבניות מיובשות מוגש עם סלט ירוקים ופיצוחיםלסלט:

  1. קוצצים את עשבי התיבול.
  2. קוצצים את הפיצוחים.
  3. מערבבים יחד ומוסיפים את שמן הזית, הלימון, מלח ופלפל .

להגשה:

מניחים כף מסלט הירוקים בתחתית הצלחת, ומעל מניחים את הפלפל הקלוי. אפשר להגיש עם פרוסת בגט קלוי

בתאבון!

קרדיט:

שף: גולן ישראלי – מלון דן אכדיה
צילום: גולן ישראלי

דילוג לתוכן