ממרח חומוס

ממרח חומוס

ההבדל שבין חומוס ביתי לחומוס קנוי הוא עצום.
נגיש כאן מתכון לחומוס ביתי מדהים, קל להכנה ובריא מאוד בהשוואה לחומוס קנוי עמוס חומרים משמרים, מייצבים ושמן ירוד עם בונוס של אקסטרה מלח.
בבית שלי אנחנו מכינים חומוס לפחות פעם אחת בכל סוף שבוע.

רק לשים לב- הכנת המתכון דורשת הערכות של יום מראש

מצרכים

  1. בוררים את החומוס מאבנים וגרגרים פגומים.
  2. שוטפים היטב ומשרים במים פושרים למשך הלילה ולא פחות מ- 8 שעות.
  3. שוטפים אחרי השריה, מביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 2.5 שעות או יותר תלוי בטיב החומוס, עד שהגרגיר נמעך בקלות למצב של משחה.
  4. מכניסים את כל החומרים מלבד הטחינה לצ'ופר או מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה
  5. מוסיפים את הטחינה וממשיכים לעבד, אם המחית יבשה מידי מוסיפים כף או שתיים מנוזלי הבישול
  6. טועמים מתקנים תיבול

מכינים את הסוד של החומוס:

  1. קוצצים גס את שיני השום והפלפלים
  2. מעבירים לקערית ומוסיפים את המלח ואת מיץ הלימון, מערבבים עד המסת המלח, מוסיפים את שמן הזית.
  3. אפשר להכין את המטבל עם פלפל מתוק עם טיפה חריף.

הצעת הגשה

  1. מניחים שתי כפות גדושות חומוס במרכז צלחת הגשה בתנועה סיבובית עם גב הכף ממרכז הערימה, דוחפים את החומוס לכיוון השוליים תוך כדי סיבוב ליצירת טבעת חומה של חומוס.
  2. יוצקים מעט גרגירי חומוס במרכז הצלחת.
  3. מקשטים בפטרוזיליה וסומאק או פפריקה.
  4. יוצקים שתי כפות ממטבל הפלפלים במרכז הצלחת על הגרגירים .. ופוצחים בשיר 😊

המלצת השף

  • לבשל בכל פעם 2 ק"ג גרגירי חומוס , לחלק למנות של כ 600 גרם עם מעט מנוזל בישול.
  • להיעזר בגביע חד פעמי של 500cc  למדידה ושקיות סנדוויץ.
  • להקפיא את המנות.
  • להפשיר ולחמם בכל פעם מנה

שף: משה בסון, מסעדת האקליפטוס.

דילוג לתוכן