אנטריקוט קונפי בשמן זית

אנטריקוט קונפי בשמן זית

מומלץ לצפות בסרטון המדגים את הכנת המנה

מצרכים (לכ-4 מנות):

  • 1 ק”ג אנטריקוט על העצם
  • 150 מ”ל + 2 כפות שמן זית סורי של משק אחיה
  • 1 עצם מח פרוסה לאורכה
  • 2 שיני שום
  • טימין
  • מרווה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ציר בקר- לא חובה
5 ל' + סילאן מתנה
43.00670.00

שמן זית כתית מעולה לאנשים שאוהבים שמן זית אותנטי וחזק. השידוך המושלם לחומוס, סלטים ומאכלים בהם רוצים להרגיש היטב את שמן הזית המשובח של משק אחיה.

אופן ההכנה :

  1. מורחים את נתח האנטריקוט בשתי כפות שמן זית סורי ומפזרים מלח ופלפל שחור מכל צדדיו. נותנים לו לנוח כ-5 דקות. הוא צריך להיות במצב של מדיום -ריר.
  2. מניחים את הנתח על גריל פחם וסוגרים אותו מכל צידיו, כשתי דקות לפחות מכל צד. מוציאים מהגריל ונותנים לנוח למשך כ-5 דקות.
  3. מניחים על הגריל את מח העצם, כשהמח כלפי מטה וצולים כ- 2-3 דקות, לאחר מכן הופכים לכ-5 דקות צלייה נוספות.
  4. יוצקים בסיר 150 מ”ל שמן זית עם שתי שיני שום שלמות, מעט טימין ומעט מרווה.
    מחממים את השמן קרוב לרתיחה, כ-150 מעלות (מומלץ לבדוק את חום השמן בעזרת מד טמפרטורה).
  5. מגרדים את המח לתוך הסיר ומערבבים עם שמן הזית ומחזירים לאש.
    אפשר להשתמש בעצם להגשה. ממשיכים לצלות אותה – בודקים שהטמפ היא עד 150 מעלות ומורידים מהאש.
  6. פורסים את האנטריקוט לפרוסות בעובי חצי ס”מ וטובלים למשך כשתי שניות בשמן החם (יש לוודא שהוא ב-150 מעלות). לחליפין אפשר להניח את הפרוסות על רשת וליצוק את השמן החם מעליהן.
  7. מניחים את העצם שנותרה ומניחים על גבי צלחת.
    מניחים את פרוסות האנטריקוט מעל העצם. מפזרים מלח ופלפל ומגישים חם.
  8. אם יש ציר בקר אפשר לשפוך מעל הבשר.

בתיאבון!

שף: דוד ביטון

דילוג לתוכן