צמחוני
סופלה שוקולד עם שמן זית
מצרכים ל 10 מנות (מתכון שחייב משקל)
- 490 גרם שוקולד מריר
- 230 מ"ל שמן זית משק אחיה – קורנייקי
- 295 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם קמח
- 390 גרם ביצים
אופן ההכנה
- להקציף את הביצים עד קבלת קצף יציב – לפחות 25 דקות.
- להמיס שוקולד ושמן זית. חשוב לא לעבור את ה- 50 מעלות.
- להוסיף שוקולד ושמן לביצים המוקצפות
- לערבב את אבקת הסוכר והקמח יחד ולהוסיף למסה של השוקולד
- לצקת לתבניות סופלה או רינגים משומנים עם חמאה ומעט סוכר חום
- לאפות בחום של 180 מעלות בערך 8 דקות על טורבו
- להגיש חם מומלץ עם כדור גלידה
קרדיט מתכון: שף גולן ישראלי