מרק חיטה טוסקני

המוצרים:

  • 1/2 ק"ג חיטה שטופה ומסוננת 
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות 
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק 
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שטוחה אורגנו 
  • 1/4 כוס שמן זית משק אחיה
  • מלח 
  • פלפל 

להגשה:

  • עגבניה מגוררת 
  • 2 כפות פרמזן מגורד 
  • 3 שיני שום מגורדים 
  • עלי בזיליקום 
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק יוצקים שמן זית ומטגנים את הירקות.
  2. מוסיפים לסיר את החיטה ו-2 ליטר מים ומבשלים בחום נמוך כשעתיים. 
  3. מעבירים לצלחות מרק, ומוסיפים לכל צלחת מעט מרסק העגבניות, השום , שמן הזית, הפרמזן ועלי הבזיליקום
דילוג לתוכן