סנייה קציצות דגים

מתכון לסינייה דגים ברוטב טחינה - משק אחיה

מתכון לקציצות דג רכות ונימוכות

רכיבים:

  • חצי קילו דג טחון (אמנון וסלמון ללא עור ועצמות)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 3 שיני שום
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • בצל בינוני
  • ביצה
  • מלח ופלפל
  • לטיגון שמן זית פיקואל משק אחיה

להכנת הטחינה:

  • כוס טחינה אתיופית גולמית משק אחיה
  • לימון
  • מלח
  • פלפל
  • 10 עגבניות שרי
  • 10 גבעולי פטרוזיליה
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
לרכישת טחינה אתיופית משק אחיה - לחצו כאן

להכנת הקציצות:

  1. את הבצל, השום והירק יש לקצוץ היטב, ניתן לקצוץ במעבד מזון לקבלת תערובת קצוצה היטב.
  2. יש להוסיף את התערובת לדג הטחון, לתבל במלח ופלפל, להוסיף ביצה ו2 כפות פירורי לחם לערבב לתערובת אחידה,
  3. לחמם מחבת עם שמן זית (כשהשמן מכסה את שטח פני המחבת, כמו בטיגון של שניצל)
  4. ליצור כדורים מאורכים ושטוחים ולטגן אותם מ2 הצדדים עד להשחמה והתייצבות,
    רק כאשר צד אחד עשוי היטב ויציב יש להפוך לצד השני, ובנתיים יש להניח את הקציצות המטוגנות על נייר סופג ולגשת להכנת הטחינה.
  5. בקערה יש לערבב כוס טחינה עם כוס מים 2 כפות מיץ לימון מלח ופלפל. לערבב היטב
    לשטח על גבי תבנית ולהניח את הקציצות מעל
  6. לפזר עגבניות שרי חצויות, זיתי קלמטה חצויים ועלי פטרוזיליה
  7. להכניס לתנור ל10 דקות
  8. להגיש חם.

קרדיט מתכון: אלינור רחמים

20.00

טחינה אתיופית אמיתית 450 גר' שניצחה בטעימה עיוורת את מותגי הטחינה המוכרים בישראל. עשויה 100% שומשום אתיופי מזן חומרה. 4.44 ₪ ל- 100 גר’ כשר לפסח לאוכלי קטניות

19.00

טחינה אתיופית אמיתית 380 גר' שניצחה בטעימה עיוורת את מותגי הטחינה המוכרים בישראל. עשויה 100% שומשום אתיופי מזן חומרה. 5 ₪ ל- 100 גר’ כשר לפסח לאוכלי קטניות

47.00690.00

שמן זית כתית מעולה, עם ארומה פירותית וטעם עשבוני רענן. מצוין לתיבול ובישול, והכי מתאים לטיגון בזכות אחוזי חומצה אולאית ונוגדי חמצון גבוהים.

דילוג לתוכן