מרק שורשים לבנים

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק שורשים לבנים

מצרכים ל-10 מנות:

8 כפות שמן הבית
קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לטבעות של ס”מ

2 תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות (שימרו את הקליפות)

2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות

2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות (שימרו את הקליפות)

2 בצלים לבנים פרוסים לרצועות

5 שיני שום פרוסות

250 מ”ל שמנת לבישול

מלח דק
פלפל שחור גרוס

2 כפות תבלין טוסקנה

מחממים את שמן הבית בסיר ומאדים בו בצל עד שקיפות, לאחר מכן מוסיפים שום ומערבבים.

מוסיפים את שאר ירקות השורש, מערבבים, מוסיפים 2 ליטר מים ומיכל שמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מבשלים את הירקות עד התרככות ואז טוחנים אותם בעזרת מוט ריסוק.

מתבלים את קליפות תפוחי האדמה ושורשי הפטרוזיליה בכ-3 כפות שמן זית הבית ושתי כפות תבלין טוסקנה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו במשך כ-10 דקות עד קבלת מרקם קריספי.

מגישים קערית מרק, לצידה צ’יפס השורשים הטוסקני ומעל זילופים של שמן ירוק.

בתאבון!

מתכון של השף גולן ישראלי מסדנת זום דיגיטלית ללקוחות מועדון משק אחיה

 
28.00890.00
4.9411.20 ל-100 מ''ל
59.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
59.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
המלאי אזל
53.00842.00
4.687.33 ל-100 מ''ל
57.00926.00
5.148.00 ל-100 מ''ל
בודק...