פנצ’נלה

פנצ'נלה

טחינה לבנה מוקצפת, ירקות אנטי פסטי צלויים, “בשר” של חציל חרוך, קונפי שום וחריף לצד קרוטוני לחם “אבוד”

חומרים ל- 5 מנות

  • 200 גרם טחינה אתיופית משק אחיה
  • מיץ מ- 2 לימון טרי
  • 100 מ”ל מים קרים
  • מלח דק
  • 2 בצל אדום בינוני
  • 3 עגבניות בינוניות עדיף מזן מגי
  • 15 שיני שום
  • 1 חציל בלאדי
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי
  • 2 פרוסות עבות של לחם לבן (עדיף לחם מאתמול)
  • 2 ענפי טימין
  • 100 מ”ל שמן זית מזן סורי משק אחיה

אופן ההכנה:

1.חותכים את הירקות לרבעים, עם לחם מאתמול שנבצע לקרעים שמים על הפלנאצ’ה עם הרבה שמן זית סורי, מפזרים מעל עלי טימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות טורבו לרבע שעה, עד שהירקות חרוכים.

2.להכנת טחינה גולמית לבנה נשים מיץ לימון, מלח ומים קרים (עם קוביות קרח) ונערבב בעזרת מזלג

3.נניח חציל, פלפל אדום ופלפל חריף קלויים על אש גלויה עד שיתרככו.

צורת הגשה:

יוצרים גומה עם הטחינה על הצלחת מניחים את הירקות הצלויים ואת הלחם הקריספי מסביב, נבזוק את השמן של מיצי הצלייה מעל ונגיש

בתאבון!

מתכון של השף גולן ישראלי מתוך סדנת זום דיגיטלית לחברי מועדון משק אחיה

 
28.00890.00
4.9411.20 ל-100 מ''ל
59.00926.00
5.147.87 ל-100 מ''ל
59.00926.00
5.147.87 ל-100 מ''ל
המלאי אזל
53.00842.00
4.687.33 ל-100 מ''ל
57.00926.00
5.147.60 ל-100 מ''ל
בודק...