שמן זית ואורחים של הרגע האחרון

קורה שלפעמים מודיעים לכם ברגע האחרון שקופצים לבקר, כך שאם תשמרו בבית את המרכיבים הבאים שאינם מתקלקלים, תהיו מסודרים:

  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • מלח גס, קמח, שמרים, מלח……..

המצרכים:

  • 4 כוסות קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 2.5 כפות שמרים
  • חצי כוס שמן זית
  • כף מלח
  • 2.5 או 3 כוסות מים חמים אבל שאפשר להשאיר אצבע בפנים.

אופן ההכנה

  • מערבבים הכול יחד (עדיף שהמלח לא יגע בשמרים) אפשר במיקסר או ביד, הבצק צריך להיות נוזלי (כמו בצק של פנקייק ) .
  • מחכים פחות משעה עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
  • מערבבים שוב ומיד מוזגים על מגש “פיתות” (גודל לא משנה)
  • מחכים שיתפח שוב, אופים בתנור על חום בינוני גבוה.

*ניתן לאפות בחלק התחתון של התנור כדי שהלחם יהיה פריך מלמטה.
*פטנט טעים, זה לפזר קמח תירס על המגש ורק אח”כ למזוג עליו את הבצק.

להגשה:

  • מוזגים כמות נדיבה מאוד של שמן זית בכלי רחב ושקוף, מטפטפים על השמן טיפות של חומץ בלסמי ולא מערבבים. מניחים בצד כלי עם ערימה גדולה  מלח גס.
  • יושבים בחוץ, אוכלים פיתות אווריריות טבולות בשמן זית ומלח.