בשרי
שמן זית ואורחים של הרגע האחרון
קורה שלפעמים מודיעים לכם ברגע האחרון שקופצים לבקר, כך שאם תשמרו בבית את המרכיבים הבאים שאינם מתקלקלים, תהיו מסודרים:
- שמן זית
- חומץ בלסמי
- מלח גס, קמח, שמרים, מלח……..
המצרכים:
- 4 כוסות קמח
- 4 כפות סוכר
- 2.5 כפות שמרים
- חצי כוס שמן זית
- כף מלח
- 2.5 או 3 כוסות מים חמים אבל שאפשר להשאיר אצבע בפנים.
אופן ההכנה
- מערבבים הכול יחד (עדיף שהמלח לא יגע בשמרים) אפשר במיקסר או ביד, הבצק צריך להיות נוזלי (כמו בצק של פנקייק ) .
- מחכים פחות משעה עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
- מערבבים שוב ומיד מוזגים על מגש “פיתות” (גודל לא משנה)
- מחכים שיתפח שוב, אופים בתנור על חום בינוני גבוה.
*ניתן לאפות בחלק התחתון של התנור כדי שהלחם יהיה פריך מלמטה.
*פטנט טעים, זה לפזר קמח תירס על המגש ורק אח”כ למזוג עליו את הבצק.
להגשה:
- מוזגים כמות נדיבה מאוד של שמן זית בכלי רחב ושקוף, מטפטפים על השמן טיפות של חומץ בלסמי ולא מערבבים. מניחים בצד כלי עם ערימה גדולה מלח גס.
- יושבים בחוץ, אוכלים פיתות אווריריות טבולות בשמן זית ומלח.