קציצות גן עדן

מהשף עמיחי לוריא: קציצות גן עדן

אזהרה: אחרי הקציצות האלה אי-אפשר לאכול קציצות אחרות!!!
*חשוב מאוד להכין בקבוק יין אדום טוב מראש לארוחה הזאת.

המצרכים:

  • 1 קילו’ בשר בקר טחון איכותי. (המהדרים מוסיפים 200 ג’ כבש טחון וכל המוסיף שומן תבוא עליו ברכה).
  • 4 שיני שום.
  • חצי בצל קצוץ דק.
  • פרוסת לחם רטובה.
  • 2 ביצים.
  • מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

  • לערבב הכול ולהשאיר מחוץ למקרר אבל במקום קריר.
  • חצי כוס שמן זית משק אחיה  (לא לערבב עם שמן אחר!)
  • לקצוץ הרבה פטרוזיליה, עלי כרפס, קצת בזיליקום וקצת כוסברה.
  • לערבב ביחד ולהכניס למקרר.
  • עכשיו תדעו שקניתם שמן זית אמיתי ואיכותי, כי שמן זית כזה יתקשה במקרר ויראה כמו מרגרינה.
  • עושים כדורים מהבשר טחון , עושים שקע במרכז כל קציצה , מכניסים פנימה גוש מהשמן זית שהתקשה וסוגרים מסביב עם הבשר.
  • מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן זית, השמן זית שמתוך הקציצות נמס ו………………….
  • להגיש עם לימון או טחינה דלילה ולבריאות.

*שתי עצות קטנות לסיום: קילו’ בשר בקושי יספיק לזוג, ודבר שני חשוב לקנות בשר טחון מקצב שאתם סומכים עליו.



דילוג לתוכן