צמחוני
קונפי כרישה וסקורדליה
מתכון ל4 מנות
מצרכים:
- 6 יח כרישה
- 3-4 פלפל סודני יבש
- אורגנו / זעתר טרי
- 2 שיני שום
- חצי שורש חזרת
- כוס שקדים לבנים פרוסים
- 1 כוס מים מינרלים
- שמן זית קורנייקי – משק אחיה
- 2 עגבניה מגי
- מלח
אופן הכנה:
לכרישה :
חוצאים את הכרישה על חצאים מנקים שכבה ראשונה ואת השורש,
מתבלים במלח ומסדרים בתבנית יחד עם פלפל סודני וענפי זעתר
מוספים שמן זית קורנייקי עד כיסוי, מכסים בנייר אפייה ועוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך שעה, לאחר שעה מוציאים מהתנור ומשאירים בשמן עד שמתקרר
לסקורדליה:
במעבד מזון מכניסים שום שקדים שמן זית ושורש חזרת ומוסיפים מים עד שמגיעים למרקם חלק וקטיפתי מוסיפים מלח לפי טעם.
הגשה:
שמים כף סקורדליה בתחתית הצלחת ומעל מסדרים את הכרישה, מתבלים במלח ומעט מהשמן שבו בושלה הכרישה, סוחטים עגבניה מלמעלה ומלח ים
לחתוך את הכרישה לאורכה ולאכול מומלץ על לחם מחמצת קלוי
קרדיט מתכון: שף עומרי כהן


מארז מתוק מלוח חריף


