צמחוני
קרפלך של פעם
מרכיבים:
- 1/2 קילו קמח
- 2 ביצים
- 100 סמ”ק שמן זית קורינקי
- 2 כוסות מים רותחים
- 5 יחידות תפוח אדמה
- 2 יחידות בצל לבן פרוס לרצועות
- 3 כפות קונפי שום
- פטריות שמפיניון / פור טבלו / יער / ושימגי
- שקית עלי תרד
- 5 יחידות ערמונים בוואקום
- מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
למילוי:
מבשלים את תפו”א במים רותחים עם כף מלח עד ריכוך מלא, מועכים את תפו”א בעזרת מזלג ומוסיפים בצל ושום שטוגן בשמן זית קורייניקי ומצננים את הפירה.
לבצק:
מערבבים שמן זית עם המים במאבד מזון מערבבים את הקמח, מוסיפים את המים עם השמן עד קבל מרקם בצק, מוסיפים את הביצים ומתבלים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים בעזרת מערוך לעובי של 0.5 ס”מ, וקורצים בעזרת כוס עיגולים.
מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מהמלית, מרטיבים קלות את קצוות העיגול וסוגרים לצורת חצי ירח.
מבשלים את הקרפלך במים רותחים עם מלח
במקביל מטגנים בשמן זית קורייניקי בצל עד השחמה, מוסיפים שום עד שמריחים אותו, מוסיפים את הפטריות להקפצה קלה, סוגרים את האש ומוסיפים את עלי התרד.
מעבירים למחבת את הקרפלך ומערבבים בעדינות
מעבירים לצלחת הגשה, מגרדים מעל ערמונים
בתאבון!
קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי


מיכל נירוסטה איכותי לשמן זית 500 מ”ל - דגם איתמר

