צמחוני
סביצ’ה ישראלי
מצרכים להכנת הטחינה:
- 450 גרם טחינה גולמית משק אחיה
- 450 מ”ל מים קרים (ככל שהמים קרים הטחינה תצא יותר לבנה)
- חצי כפית מלח
- חצי כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
מערבבים הכל בקערת ערבוב עם מטרפה, עד למרקם חלק.
הטחינה אמורה להיות יותר יציבה ולא דלילה.
מצרכים לסביצ’ה (למנה אחת):
- 100 גרם דג קצוץ
- חצי מלפפון חתוך לקוביות
- 4 טבעות פלפל ירוק חריף
- 3 עגבניות שרי פרוסות טבעות
- כף בצל סגול קצוץ
- 6 עלי נענע קרועים
- כף פטרוזליה קצוצה
- מלח אטלנטי לפי הטעם
- כף שמן זית קורנייקי משק אחיה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
מערבבים הכל בקערת עירבוב.
אופן ההגשה:
בצלחת מורחים את הטחינה כמו שמורחים חומוס.
מוזגים באמצע הצלחת על הטחינה
מזלפים שמן זית מלמעלה על כל המנה.
ניתן לפזר עוד 4 עלי נענע שלמים לצילחות יפה.
קרדיט מתכון: השף עידו אלקיים – מסעדת קונמיגו