צמחוני
בקלאווה פיצוחים דבש וטחינה גולמית
המנה יכולה להיות חלבית או פרווה בתלות בשימוש בחמאה או בשמן זית
מצרכים ל 10 סועדים:
- 1 חבילה עלי פילו
- 100 גרם קשיו
- 100 גרם שקדים
- 100 גרם פיסטוק מקולף
- 100 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם קוקוס
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 200 גרם חמאה מומסת / שמן זית פיקואל
- 100 גרם סוכר
- 100 מ"ל מים
- 1 כף מי ורדים
- 5 כפות דבש
- 5 כפות טחינה אתיופית גולמית של משק אחיה
*כל הפיצוחים קלויים אבל לא מומלחים
אופן ההכנה:
- מבשלים מים וסוכר על אש קטנה עד קבלת מרקם של סירופ, מוסיפים את מי הוורדים.
- קוצצים את כל הפיצוחים, מערבבים יחד עם קינמון, סוכר חום וקוקוס
- על גבי 2 דפי פילו עם הברשה של חמאה או שמן זית בין כל שכבה מסדרים מהאגוזים לאורך הפילו ומגלגלים בעזרת מוט ברזל/שיפוד. (מומלץ להסתכל על ההקלטה בזום כדי להבין את טכניקת העבודה) חשוב שהגלגלול יהיה מהודק
- מעבירים לתבנית אפיה משומנת בחמאה/שמן זית כשבצק הפילו מכסה את כל תחתית התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 כ- 35 דקות או עד השחמה.
- מוציאים מהתנור ומיד בוזקים מעל את סירופ הסוכר.
- מקררים מעט ומזלפים מעל טחינה גולמית ודבש
**מתאים עם תה נענע /קפה שחור
בתאבון!
קרדיט: שף גולן ישראלי
SALE
₪59.00 – ₪926.00
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל