פיתה ענן במילוי שווארמה של כרוב, טחינה ובצל ירוק

מצרכים ל 8 סועדים 

“לשווארמה כרוב”

  • 1 כרוב בינוני פרוס לרבעים ללא החלק הקשה שמחבר את העלים
  • 2 בצל לבן גדול פרוס לרצועות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 200 מ”ל שמן זית סורי/שמן הבית
  • 100 מ”ל טחינה גולמית של משק אחיה
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • מים קרים לפי הצורך
  • 8 פיתות מאודות
  • 8 יחידות בצל ירוק

תיבול  לכרוב והבצל

  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • מלח דק /פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מתבלים את רביעי הכרוב בשמן זית מלח ופלפל ואופים 50 דקות ב 230 מעלות טורבו
  2. את הכרוב הצלוי פורסים לרצועות דקות ומקפיצים עם בצל ושום עד השחמה.
  3. מוסיפים את התבלינים ומקפיצים עוד מספר דקות
  4. את הפיתות אפשר לחמם במיקרו או בכלי אידוי
  5. מכינים טחינה- מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון, מים קרים ומלח. כמות המים תלויה ברמת הסמיכות שרוצים לטחינה

הרכבת המנה

ממלאים  את הפיתה עם השווארמה כרוב, טחינה ומעל בצל ירוק, אופציה לסלט קצוץ

בתאבון

קרדיט מתכון: שף גולן ישראלי

בודק...