חזה עוף בטיבול פסטו פיסטוק לימוני

חזה עוף עם פסטו

רכיבים ל 5 סועדים :

  • 5 יחידות חזה עוף
  • 50 גרם פיסטוק קלוי
  • 2 יחידות בצל לבן
  • צרור עלי בזיליקום
  • שמן זית קורנייקי – משק אחיה
  • גרידת לימון
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם עדשי בלוגה
  • 200 גרם שעועית מש
  • 50 גרם אגוזי מלח קלויים
  • 30 גרם חמוציות
  • כף מלח
  • כף פלפל

אופן ההכנה:

  1. נשרה חזה עוף בליטר מים עם כף מלח וכף סוכר ל-12 שעות לפחות – השריה לריכוך הבשר.
  2. נשרה במים קרים ל-8 שעות את המש והבלוגה כל אחד בנפרד
  3. נכין פסטו: במכתש ועלי נכתוש עלי בזיליקום, פיסטוק, גרידת לימון ונזלף שמן זית ונעביר לכלי הגשה
  4. במכתש ועלי נכתוש ונכין פירורי פיסטוק קלויים בשמן זית קורנייקי עם גרידת לימון
  5. נפרוס בצל לרצועות ונטגן בשמן זית פיקואל
  6. את הבצל במחבת הטיגון נערבב יחד עם המש והבלוגה אחרי שסיננו אותם מהמים עם אגוזי מלך וחמוציות
  7. נתבל את חזה העוף במלח פלפל שחור גרוס ושמן זית ונצרוב על מחבת פסים/גריל משני צדדיו עד הכנה
  8. נעביר לצלחת עם הפסטו, נתבול את הנתח משני צדדיו, ונניח בצד

הגשה:
בצלחת הגשה נניח מתערובת הקייטניות מעלים את חזה העוף שפרוס למניפה
נפזר מפרורי הפיסוק הלימוני, נסיים בזילוף שמן זית קורנייקי ונגיש

בתאבון!

קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי

/*קוד פלאשי לטופס הרשמה לשידור מידע מועדון לקוחות*/