בשרי
חזה עוף בטיבול פסטו פיסטוק לימוני
רכיבים ל 5 סועדים :
- 5 יחידות חזה עוף
- 50 גרם פיסטוק קלוי
- 2 יחידות בצל לבן
- צרור עלי בזיליקום
- שמן זית קורנייקי – משק אחיה
- גרידת לימון
- 2 שיני שום
- 200 גרם עדשי בלוגה
- 200 גרם שעועית מש
- 50 גרם אגוזי מלח קלויים
- 30 גרם חמוציות
- כף מלח
- כף פלפל
אופן ההכנה:
- נשרה חזה עוף בליטר מים עם כף מלח וכף סוכר ל-12 שעות לפחות – השריה לריכוך הבשר.
- נשרה במים קרים ל-8 שעות את המש והבלוגה כל אחד בנפרד
- נכין פסטו: במכתש ועלי נכתוש עלי בזיליקום, פיסטוק, גרידת לימון ונזלף שמן זית ונעביר לכלי הגשה
- במכתש ועלי נכתוש ונכין פירורי פיסטוק קלויים בשמן זית קורנייקי עם גרידת לימון
- נפרוס בצל לרצועות ונטגן בשמן זית פיקואל
- את הבצל במחבת הטיגון נערבב יחד עם המש והבלוגה אחרי שסיננו אותם מהמים עם אגוזי מלך וחמוציות
- נתבל את חזה העוף במלח פלפל שחור גרוס ושמן זית ונצרוב על מחבת פסים/גריל משני צדדיו עד הכנה
- נעביר לצלחת עם הפסטו, נתבול את הנתח משני צדדיו, ונניח בצד
הגשה:
בצלחת הגשה נניח מתערובת הקייטניות מעלים את חזה העוף שפרוס למניפה
נפזר מפרורי הפיסוק הלימוני, נסיים בזילוף שמן זית קורנייקי ונגיש
בתאבון!
קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי



