טוסט משובח (עם אופציה דיאטתית)

  • 2 פרוסות לחם (רגיל / מלא / קל)
  • גבינת פטה או בולגרית (אפשר 5%)
  • שמן זית “משק אחיה”
  • זעתר
  • מכניסים ב"טוסטר משולשים"
  • ונהנים מארוחה פשוטה, טעימה ובריאה!


מהשף עמיחי לוריא: קציצות גן עדן

 
 
אזהרה: אחרי הקציצות האלה אי-אפשר לאכול קציצות אחרות!!!
*חשוב מאוד להכין בקבוק יין אדום טוב מראש לארוחה הזאת.
 

המצרכים:

  • 1 קילו’ בשר בקר טחון איכותי. (המהדרים מוסיפים 200 ג’ כבש טחון וכל המוסיף שומן תבוא עליו ברכה).
  • 4 שיני שום.
  • חצי בצל קצוץ דק.
  • פרוסת לחם רטובה.
  • 2 ביצים.
  • מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

  • לערבב הכול ולהשאיר מחוץ למקרר אבל במקום קריר.
  • חצי כוס שמן זית (לא לערבב עם שמן אחר!)
  • לקצוץ הרבה פטרוזיליה, עלי כרפס, קצת בזיליקום וקצת כוסברה.
  • לערבב ביחד ולהכניס למקרר.
  • עכשיו תדעו שקניתם שמן זית אמיתי ואיכותי, כי שמן זית כזה יתקשה במקרר ויראה כמו מרגרינה.
  • עושים כדורים מהבשר טחון , עושים שקע במרכז כל קציצה , מכניסים פנימה גוש מהשמן זית שהתקשה וסוגרים מסביב עם הבשר.
  • מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן זית, השמן זית שמתוך הקציצות נמס ו………………….
  • להגיש עם לימון או טחינה דלילה ולבריאות.

*שתי עצות קטנות לסיום: קילו’ בשר בקושי יספיק לזוג, ודבר שני חשוב לקנות בשר טחון מקצב שאתם סומכים עליו.

 

שמן זית ואורחים של הרגע האחרון.

קורה שלפעמים מודיעים לכם ברגע האחרון שקופצים לבקר, כך שאם תשמרו בבית את המרכיבים הבאים שאינם מתקלקלים, תהיו מסודרים:
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח גס
קמח,שמרים,מלח……..


המצרכים:

  • 4 כוסות קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 2.5 כפות שמרים
  • חצי כוס שמן זית
  • כף מלח
  • 2.5 או 3 כוסות מים חמים אבל שאפשר להשאיר אצבע בפנים.

אופן ההכנה

  • מערבבים הכול יחד (עדיף שהמלח לא יגע בשמרים) אפשר במיקסר או ביד, הבצק צריך להיות נוזלי (כמו בצק של פנקייק ) .
  • מחכים פחות משעה עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
  • מערבבים שוב ומיד מוזגים על מגש “פיתות” (גודל לא משנה)
  • מחכים שיתפח שוב, אופים בתנור על חום בנוני גבוה.
*ניתן לאפות בחלק התחתון של התנור כדי שהלחם יהיה פריך מלמטה.
*פטנט טעים, זה לפזר קמח תירס על המגש ורק אח"כ למזוג עליו את הבצק.
 

להגשה:

  • מוזגים כמות נדיבה מאוד של שמן זית בכלי רחב ושקוף, מטפטפים על השמן טיפות של חומץ בלסמי ולאמערבבים. מניחים בצד כלי עם ערימה גדולה  מלח גס.
  • יושבים בחוץ, אוכלים פיתות אווריריות טבולות בשמן זית ומלח.

 

חומוס אבו טל - קל מהר ומרשים.


המצרכים: 

 
  • ממרח חומוס רגיל
  • חומוס גרגירים מקופסת שימורים (כן,כן!)
  • בצל.
  • שמן זית.
  • טחינה גולמית.
  • שום, לימונים טריים, מלח.
  • כיכר לחם לבן, כמו של פעם , לא שחור, לא פרוס, לא פיתות, לא חיטה מלאה, לא לחם קל, ולא פתאורז.

אופן ההכנה:

  • קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית (הרבה שמן) . כשהבצל נהיה שקוף מכניסים את גרגרי החומוס בלי הנוזלים.
  • מכסים את החומוס עם מים רותחים ומבשלים על אש קטנה כשעה .
  • בינתיים מערבבים כוס טחינה גולמית עם חצי כוס מים ועם לימון סחוט משני לימונים מוסיפים הרבה שום וקצת מלח.
  • מסדרים את ממרח החומוס על קצוות הצלחת.
  • מוזגים באמצע מנה יפה של גרגירי חומוס חמים, על הכול מוזגים טחינה ובסוף המון שמן זית.

יש שני הידורים חשובים שעושים את כל ההבדל:

הראשון,להכין תערובת של שמן זית ושום כתוש מראש, להכניס למקרר לכמה שעות כדי שיתקרש. פורסים את הלחם לפרוסות עבות מאוד,אבל לא עד הסוף כדי שהכיכר תישאר שלמה. מורחים את הפרוסות עם שמן הזית הקרוש עם השום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוה לחמש דקות,את הכיכר מגישים עם החומוס.
השני, הולכים לקצב ומבקשים לקנות חצי קילו’ “שייטל” (דרך אגב אפשר להשיג את החלק הזה גם ברשת מגה אפשר לבקש בשר חלק והמחיר יחסית לא יקר) בבית חותכים לקוביות קטנות ,(בגודל של “חמש אבנים”), מיבשים את הבשר ומטגנים בשמן זית חם מאוד לשתי דקות, חשוב שהבשר לא יהיה קר לפני הטיגון. על החומוס שהכנו קודם מוזגים מלמעלה את החתיכות בשר עם קצת מהשמן שטיגנו איתו.

הבן שלי מתעקש לקבל מלמעלה גם ביצה קשה, האמת ………. הוא צודק.